ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?

July 26, 2019

Ο ετησιος τζιρος στα σκουπιδια της Ψωροκωσταινας … απο τα μυστικες πληροφοριες που βγαζουν καμια φορα στο φορα ειναι:

1. Τα δημοτικά τέλη που απορρέουν από την χρέωση που επιβαρύνει κάθε κάτοχο μετρητικού ρεύματος στην κατοικία του ή στην επιχείρηση του, σύμφωνα με τα τετράγωνα δομή. Αυτό το προνόμιο της απόκτησης μετρητών χρημάτων στα ταμεία της ΔΕΗ έχει διάρκεια πολλών δεκαετιών και υπερβαίνει το ετήσιο ισολογισμό της που δεν ξεπερνά τα 5 δισ. Ευρώ.

2. Η διαχείριση των σκουπιδιών πληρώνεται από τα βαριά φορτία των σκουπιδιακών στα γεφυροπλάστιγγες που υπάρχουν στις εισόδους των αποβλήτων (φυλή κ.λπ.) με τιμή
α.45 ευρώ / τόνο για τα συνήθη (βιολογικά και βιολογικά, κλαδέματα και φύλλα, βαζά και υλικών οικοδομών, συσκευασίες λερωμένες , χαρτί βρωμικα, νοσοκομειακά απορρίμματα μεχρι και πασης φυσης απορριμματων)
β.60 ευρω / τονο για τα ανακυκλωσιμα υλικα των μπλε κατωτατων οθονων (τα οποια δεν ειναι καθαρα απο διαλογια στην πηγη και ετοιμα για ανακυκλωση)

3. Οι βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών συσκευασιών πληρώνουν το ετήσιο περιβαλλοντικό τέλος 500 (?) Χιλιάδων ευρώ προς την εταιρία ΕΕΑΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΙΩΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ) σχετικά με τις διοικητικές δαπάνες των μπλε καναλιών

4. Δεν υφίσταται καμία αντισταθμιστική χρησιμότητα ως κινητήρια ουσία ούτε σε επιμέρους επίπεδο ούτε σε δημοτικό όριο που δεν ανακυκλώνεται στην πηγή και δεν επιβαρύνει την αποκομιδή του κόστους και δεν καταστρέφει το περιβάλλον.

5. Δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία περί αδειών για την επαναχρησιμοποίηση των ειδικών μονάδων διαλογής των οποίων η ποσότητα κυμαίνεται έως 50% επί των συνολικών σκουπιδιών που φθάνουν στα χωματερά. Αυτά εισάγονται παράνομα στα χωματουργικά έργα και μειώνουν την επιβάρυνση των αποθεμάτων των απορριμμάτων.

6. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σκουπιδιών που παράγονται από τα παραλιακά κέντρα εστίασης και διασκεδάσεως λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης είναι η βασική αιτία της ρύπανσης των θαλασσών.

7. Η πολιτεία θέλει να θεσπίσει μέτρα περιορισμού της ρύπανσης και να αναθεωρήσει το νομικό καθεστώς της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Υ.Γ. Οι αριθμοί που έχουν διατυπωθεί με ερωτηματικό θα έχουν πολύ μεγάλη σημασία αν αμφισβητήσουν, δίνοντας τα πραγματικά αποτελέσματα για το έτος 2018.